Regie houden over uw leven

 

Onbezorgd ouder worden

Onbezorgd ouder worden kan ook deels afhankelijk zijn van hoe u de zaken geregeld hebt. Zeker voor de tijd als dingen niet meer vanzelf gaan. Een levenstestament kan uitkomst bieden om rust te creëren en zorgeloos de toekomst tegemoet te treden. Zo houdt u regie over uw eigen leven en kunt u genieten van de mooie dingen om u heen.

 

Het levenstestament

Bij het woord testament wordt al vaak gedacht aan de dood. Het tegendeel is waar. Het levenstestament gaat namelijk juist over zaken die je wilt regelen tijdens het leven. Dat creëert een hoop rust waardoor het leven beleven juist voorrang krijgt. In een levenstestament legt u zelf alle wensen die u heeft over het leven vast en over hoe dat vorm moet krijgen. Ook wijst u een of meerdere mensen aan die een volmacht krijgen en uw wensen respecteren en uitvoeren als u dat zelf niet meer zou kunnen. Een levenstestament regelt de zaken zoals u dat wilt. Zaken die in een levenstestament vastgelegd kunnen worden zijn heel divers. Gedacht kan worden aan:

  • Wie de financiële zaken gaat regelen (bankzaken, belasting, administratie etc.)
  • Welke medische wensen er zijn 
  • Wie het overleg voert met artsen of specialisten
  • Wat er gebeurt met de inboedel bijvoorbeeld als u verhuist
  • Wie de woning en eigendommen gaat verkopen
  • Uw wensen inzake euthanasie of het voort- of stopzetten van medische behandelingen 
  • Welke uitvaartwensen er zijn
  • welke personen een volmacht krijgen over welke onderwerpen

Maar ook hele persoonlijke zaken kunnen geregeld worden. Denkt u eens aan uw trouwe viervoeter. Wie gaat er zorgen voor uw hond? Kortom uw wensen vormen de inhoud van het levenstestament. Voor iedereen die zelf nog alle beslissingen kan nemen, is het wellicht fijn bepaalde wensen vast te leggen. Mensen die de volmacht krijgen, weten zo precies hoe u de zaken ziet. U gunt uzelf met een levenstestament rust en ruimte om te genieten van uw verdiende oudedag. Een notaris kan u precies vertellen hoe het samenstellen van een levenstestament in het werk gaat.  

 


"Als je graag oud bent, dan staat dat je goed"

(Toon Hermans)

Met deze positieve levenshouding, adviseert en begeleidt Weltevree Colours senioren en medioren in het ouder worden. 

 

Wilt u weten hoe?

Ik komen graag bij u thuis om te vertellen wat ik voor u kan betekenen. 

 

Neem vrijblijvend contact op.